SBS Sonuçları Açıklandı

Bu senel son defa yapılan OKS yerini alacak olan ve ilki 21 Haziran tarihinde, 6. ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan SBS sonuçları saat 10.00’da açıklandı. MEB’in, öğrencilerin tek bir sınavla değerlendirilmemesi amacıyla, OKS’nin yerine yapılmasına karar verdiği ilk SBS’de sonuçlar açıklandı. Devamı için TIKLAYIN…

2008 OKS, I.Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı  sonuçları açıklandı.

Tercih yapan adaylar, hangi okullara yerleştiklerini Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) ”www.meb.gov.tr” internet adresinden öğrenebilecekler. OKS’de baraj puanını aşarak tercih yapan 601 bin 471 adaydan 237 bin 376’sı asıl olarak yerleşmeye hak kazandı. Adaylardan 33 bin 194′ü de bazı meslek liseleri için gerçekleştirilecek mülakata girmeye hak kazandı. Devamı için TIKLAYIN…

7. Sınıf SBS Deneme Sınavı

Sınıf SBS Deneme Sınavı

İndirmek İçin Tıklayınız

6. Sınıf SBS Deneme Sınavı

6. Sınıf SBS Deneme Sınavı

2007 OKS Soruları ve Cevap Anahtarı

 2007 OKS Soruları

 Cevap Anahtarı

SBS İstatistikleri ve Geçmiş Yıllarda Çıkmış Sorular

2008 7. Sınıf Seviye Belirleme Sınavı Soruları ve Cevap Anahtarları

6. Sınıflar İçin Örnek SBS Sorular

7. Sınıflar İçin Örnek SBS Soruları

SBS Pilot Uygulaması Sınavı Soru ve Cevap Anahtarı Devamı için TIKLAYIN…

7.Sınıf SBS Türkçe 10 Soruluk Deneme

7.SINIF SBS TÜRKÇE 10 SORULUK DENEME

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde olasılık anlamı vardır?

A) Kar dolayısıyla okullar tatil edildi.
B) İnsanlar her zaman birbirlerine karşı dürüst olmalıdır.
C) Bugün oldukça fazla kar yağabilir
D) Her birey bir sorumluluk taşır.

2. Aşağıda dizelerin hangisinde belirtili ad tamlaması kullanılmıştır?A) Son sözlerini hemen söyle ve çık.
B) Gurbet çeken gönüller kuşatmıştı ocağı
C) Köyümüzdeki yeşilin etkisini hala unutamıyorum
D) Bizler tahta masalarda eğitim görmekten son derece mutluyuz.

3. Aşağıdaki adlardan hangisi yalın haldedir?

A) Masa
B) Deftere
C) Kitaptan
D) Silgiyi

4. Aşağıdaki cümlelerde geçen altı çizili isimlerin hangisi yapısına göre diğerlerinden farklıdır?

A) Gözlük takmadan bu yazıyı okumamam imkansız.
B) İnsanlar çoğu zaman duygularını ifade edemezler.
C) Düşüncelerimi paylaşmaktan hoşlanırım.
D) Dostlar kolay kolay unutulmaz.

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde özel isim kullanılmamıştır?

A) Yarın Çalıkuşu romanını okumaya başlayacağım
B) Türkçe geçmişi olan zengin bir dildir.
C) Türk Hava Kurumu bizim için çok önemlidir.
D) Öğretmenler geleceğin büyüklerini yetiştirmektedir.

6. “Kötü” sözcüğü aşağıdaki cümlelerin hangisinde isim olarak kullanılmıştır?

A) Kötülere hiç kimse yardım etmez.
B) Kendisi kötü bir işte çalışmaktadır.
C) Bugün kendimi çok kötü hissetmekteyim.
D) Eskiden beri kötü yazarım.

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zincirleme isim tamlaması kullanılmıştır?

A) Kardeşimin gönlü o kadar zengindir ki anlatamam.
B) O kapı kilidinin anahtarını kaybetti.
C) Onun gömleği herkesin ilgisini çekecek kadar güzeldi.
D) Hidayet’in smaçına demir pota dayanamadı.

8. Aşağıdaki dizelerin hangisinde işaret zamir yoktur?

A) Trafik kazası burada oldu.
B) Şu ötekinden daha güzel.
C) Onu değil diğerini almak istiyormuş.
D) O günlerde insanlar çok sıkıntı çekmişlerdir.

9 Aşağıdaki birleşik adlardan hangisi belirtisiz ad tamlaması şeklinde oluşmuştur?

A) Biçerdöver B) Şirinevler
C) Hanımeli D) Gecekondu

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir isim tamlaması yoktur?

A) Onun başka bir düşüncesi vardı
B) Ceketin altındaki pantolon hiç yakışmamış.
C) Meyvelerin en kötüsü ve çürüğü bana kalmıştı.
D) Onunla karşılaşmayalı uzun zaman oldu.

Cevap Anahtarı:

1) C      2) C     3) A    4) A     5) D    6) A     7) B   8) D      9) C       10) D

OKS 6. Sınıf Türkçe 10 Soruluk Deneme

TÜRKÇE SORULARI (6.SINIF)

1. Aşağıdaki sözcük çiftlerinden hangisi anlam ilişkisi yönünden diğerlerinden farklıdır?
A) Güzel- çirkin
B) İyi- kötü
C) Akıllı- zeki
D)Gelmek-gitmek Devamı için TIKLAYIN…

SBS Soru Bankası

8. Sınıf SBS İngilizce

8. Sınıf SBS İngilizce hazırlanıyor …

7. Sınıf SBS İngilizce

2009 SBS 7. Sınıf İngilizce Çıkmış Sorular ve Çözümü – Video

8. Sınıf SBS Fen Bilgisi

8. Sınıf SBS Fen Bilgisi hazırlanıyor …

7. Sınıf SBS Fen Bilgisi

7. Sınıf SBS Fen Bilgisi hazırlanıyor …

OKS 8. Sınıf Sosyal Bilgiler

OKS 7. Sınıf Sosyal Bilgiler hazırlanıyor…

OKS 7. Sınıf Sosyal Bilgiler

OKS 7. Sınıf Sosyal Bilgiler hazırlanıyor…

OKS 8. Sınıf Matematik

8. Sınıf Matematik Soruları

OKS 7. Sınıf Matematik

OKS 7. Sınıf Matematik hazırlanıyor

SBS İngilizce

SBS Fen Bilgisi

OKS Sosyal Bilgiler

OKS

Sponsorlu Bağlantılar


eğitim